Aktuális

Marihuána volt a pótkerék helyén az új autóban

Millió dollár értékben foglaltak le marihuánát az Egyesült Államokban. Az anyagot vadonatúj Ford Fusionok pótkereke helyén csempészték be az országba Mexikóból.

Többször előfordult már, hogy Mexikóban gyártott, új autókban próbáltak marihuánát csempészni a drogkartellek az Egyesült Államokba. Korábban bizonyára remekül ment a csempészet eme fifikás formája, de az amerikai hatóságok gyorsan tanulnak, és minden autószállítmányt átnéznek.

Így akadt fenn a rostán még márciusban egy Ford Fisuon-szállítmány, amelyben Mexikóból Minnesotáig az autók pótkerekei helyett autónkén 10-14 kilogramm préselt marihuána utazott. A napokban hasonló extrákkal felszerelt Ford Fusionöket találtak ohiói és pennsylvaniai kereskedésekben.

Az egyre szaporodó esetek miatt a Ford is kezdi egyre kényelmetlenebbül érezni magát. A cégnek Mexikóban, az amerikai határhoz közeli Hermosillóban van gyártóüzeme, ahonnan vasúton kerülnek az autók az Egyesült Államokba.

A nyomozásba már az FBI is beszállt, de még nem derült fény a marihuána származására, mint ahogy arra sem, melyik fázisban került a pótkerekek helyére a tömérdek fű.

Autoindustria

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top