Aktuális

Csak nem képzeled, hogy lépcsőt építesz a hivatal helyett?

Pár lépcsőfok miatt szállt rá az önkormányzat az idős úrra, aki a hatóságok helyett maga lépett a hiányzó lépcső ügyében.

A 73 éves  Adi Astl, megelégelve a hivatal hivataloskodását, pár szomszédjával miniforradalmat kezdett egy torontói parkban.

A háború egy rézsű miatt tört ki. Van Torontóban egy park, amelyet meredek rézsű választ el az úttól. A lejutás így cseppet sem egyszerű a termésköveken, sokan megcsúsztak, sőt többen el is estek.

Ezt elégelték meg a helyiek, akik jó állampolgárként elsőként az önkormányzathoz fordultak, hogy talán egy lépcső megoldaná a helyzetet. A hivatal szerint a pár fokból álló szerkezet elkészítése és telepítése legalább 65 ezer dollár lenne, de az is lehet, hogy a költségek elérnék a 115 ezer dollárt.

A civil szabadcsapat mindezt 14 munkaóra alatt, összesen 550 dollárból megoldotta, igaz, a lépcső elég barkács jellegű.

Az önkormányzat azonban nem hagyta magát, lezárta a lépcsőt, és kötelezte Astl urat a építmény elbontására. Fő érvük, hogy engedély nélkül ne építsenek csak úgy bármit közterületen, a polgármester azonban elismerte, hogy a 65 ezer dolláros becslés erősen túlzónak tűnik a pár fokos lépcsőért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top