Aktuális

Több megyében lecsapott a vihar, másodfokú figyelmeztetések az országban

A heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt is az egész országban másodfokúra emelte a figyelmeztetést hétfőn a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint először nyugaton, északnyugaton alakulhatnak ki intenzívebb zivatarok. Napközben délnyugat felől északkelet felé haladva több hullámban is várhatók zivatarok vagy akár zivatarrendszerek.

A zivatarokat sok helyen felhőszakadás (30-60 milliméternyi csapadék), helyenként nagy méretű (2-4 centiméter körüli átmérőjű) jég és károkozó (70-90, esetleg 90-100 kilométer/órás) szélroham kísérheti. A heves zivatarok kockázata a Dunántúl keleti felén, a Duna–Tisza közén a legjelentősebb.

Legkésőbb a keleti, délkeleti országrészben várhatók zivatarok, hétfő éjjel a Dunántúli-középhegység és a főváros térségében viharossá fokozódó szél.

Valahol már végigsöpört a vihar

Közben az ország egy részére már le is csapott a vihar. Komárom-Esztergom megyében az utakat elzáró kidőlt fák, a letört ágak és az utcákat, vasúti aluljárókat elöntő víz ad folyamatos munkát a tűzoltóknak – írja a Kemma.hu.

Tolna megye több településén is károkat okozott a felhőszakadás. A Teol szerint az emberek kidőlt fák eltávolításához, vízzel telítődött pincék és lakások szivattyúzásához kérnek segítséget a tűzoltóktól.

A vihar Bács-Kiskun megyébe is megérkezett, a katasztrófavédelelem közlése szerint a megye tűzoltói leginkább a szél miatt kidőlt fákhoz kapnak riasztást.

Keddre virradóra és napközben az ország keleti felén, főként a Tiszántúlon lehet még intenzív záporokra, zivatarokra, felhőszakadásra számítani. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top