Aktuális

Bravúros menekülés! Birkák hátán úszták meg az árvizet a vadnyulak

Birkák hátán keresett menedéket az árvíz elől menekülő három vadnyúl egy új-zélandi farmon.

Ferg Horne új-zélandi gazda a hét végén a zuhogó esőben menedékhelyre akarta terelni külföldön lévő szomszédja mintegy 40 birkáját, amikor a távolból fekete formákra figyelt fel. Amikor közel ért, akkor látta, hogy két birka hátára három nyúl kuporodott fel. “Először alig hittem a szememnek” – mondta.

A vadnyulak ugyan bőrig áztak, de összekuporodva, nyugodtan ültek a birkák hátán, amelyek összebújva álltak a farm egy magasabban fekvő részén mintegy 8 centiméteres vízben.

Az új-zélandi gazdák a vadnyulat kártevőnek tartják, és ha látnak egyet, rögtön lelövik. “Olyan ötletességet mutattak, ami miatt, úgy gondoltam, megérdemlik, hogy éljenek” – mondta a gazda, aki a farm egy szárazabb részére terelte az állatokat.

Amikor azok megpróbáltak átugrálni a vízen, a nyulak a birkák gyapjába kapaszkodva próbáltak meg rajtuk maradni. Ahogy felértek egy magasabb területre, a nyulak leestek, ám sikerült felkapaszkodniuk a sövényre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top