Aktuális

Megyaszói jégverés: több mint hatszázezer forintot gyűjtöttek az NLCafé olvasói!

Egy cikk, néhány nap és egy kisebbfajta csoda: az NLCafé olvasóinak segítségével több ház tetejét is helyreállítják Megyaszón.

 

Múlt héten írtunk a szomorú megyaszói állapotokról. A Borsod megyei kis faluban június 21-én pusztított jégeső és vihar. A jég megrongálta a tetőket, ablakokat, redőnyöket tört be, leverte a termést. A hétszázhatvanhét házból több mint ötszáz megsérült. Van, ahol teljesen hiányzik, vagy omlásveszélyes a tető, másutt átszakadt a plafon, és sár öntötte el a szobákat. Sokan azóta nem tudnak áramot használni. A termést is sok helyen elverte a jég: nincs megélhetés.

Megyaszói jégverés: több mint hatszázezer forintot gyűjtöttek az NLCafé olvasói!

A vihar után négy családot ki kellett költöztetni az otthonából, mert a statikusok életveszélyessé nyilvánították a házukat. Nem csoda, hogy sokan érzik úgy: összeomlott nemcsak a házuk, hanem az életük is.

A Máltai Szeretetszolgálat szervezett gyűjtést a helyi családok megsegítésére, a károk helyreállítására – az adományozási lehetőségeket mi is közöltük. Parák Eszter és Kovács Bence riportjának megjelenése után néhány nappal örömteli levelet kaptunk a szolgálat munkatársától. Mint Romhányi Tamás írja, több száz befizetés érkezett az online felületen másfél nap alatt.

Amikor megjelent a cikk az NLCafén, még 1,18 millió forintnál állt az összeg” – szól a levél. “Estére 1,68 lett, másnap délután 1,75. Több mint 570 ezer forint érkezett múlt szerdán és csütörtökön, ami egyértelműen a Café olvasóinak köszönhető!

Mint kiderült, a befizetések többsége 2000-3000 forint összegű volt, ami azt jelenti, hogy tényleg nagyon sokan segítettetek. Arról még nincs információnk, hogy a 1350 adományvonalat hányan hívták, de szinte biztos, hogy ott is nőtt a támogatások összege. “Nagy köszönettel tartozunk” – írja Tamás, és ezt a köszönetet mi most továbbítjuk nektek.

A befizetések azóta is csordogálnak, ma reggelre átlépte a 2 millió forintot az online felületen érkezett összeg.

Az eddig befolyt pénzből, és az adományba kapott építőanyagokból tizennégy család otthonát állítjuk helyre, ez a tetők újrafedését vagy kijavítását jelenti

– tudtuk meg. “Ezen felül felvállaltuk egy hatgyermekes család otthonának teljes helyreállítását, az övék az egyik lakhatatlanná vált ház, és a gyámhivatal azt mondta nekik, ha szeptemberig nem lesz másik otthonuk, védelembe veszik, és el fogják helyezni a gyermekeket” – írja a Szeretetszolgálat munkatársa. Úgyhogy ti, NLCafé-olvasók nem kevesebbet értetek el, mint hogy összefogásotokkal egy család együtt maradhat. Fantasztikusak vagytok! 

A rászoruló embereket a 1350-es adományvonalon hívásonként 250 forinttal támogathatjátok, a nagyobb összegű felajánlásokat pedig a www.adomanyozz.hu oldalon keresztül fogadja a Máltai Szeretetszolgálat. Köszönjük az érintettek nevében!
 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top