Aktuális

Vízilovakat mészárolnak a Niger partján

Külön területet kerít el a nigeri kormány a vízilovaknak, mert a nagytestű állatokat elkezdték lemészárolni a helyiek. Nem a húsukért, hanem mert állítólag súlyos kárt tesznek a terményben és a jószágokban is.

Közel harminc vízilovat mészároltak le a Niger folyó partján élő helyi lakosok az elmúlt öt hónapban, ezért a nigeri kormány vadvédelmi térséget hoz létre vízilovak számára. A védelmi területet a Niger árterében alakítják ki, ahol takarmányt és minden életükhöz szükséges feltételt biztosítanak az állatok számára.

2017 márciusa óta legalább 27 védett vízilovat öltek meg illegálisan a Niger menti falvak lakói. A mészárlások után mintegy tucatnyi embert vettek őrizetbe. A falusiak szerint az állatok súlyos károkat tesznek mezőgazdasági kultúráikban, jószágaikban.

A menedékhelynek hármas feladata lesz, a vízilovak megóvása, a velük folyó tudományos kísérletek megkönnyítése és a feszültség csökkentése a vadállatok és az emberek együttélésében. Az illetékes azonban óvatosságra intett, mivel az ártereket a lakosság bevonja a mezőgazdasági művelésbe, és a halászok is használják, ha a folyó elönti őket.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top