Aktuális

Ritkán látni ennyire erős képet az ápolónői munka árnyoldaláról

Elise elismeri, hogy igencsak felkavaró a róla készült fotó, ettől függetlenül szeretné, ha minél többen látnák. Szerinte ugyanis csak kevesen tudnak az ápolónők munkájának erről a részéről.

Elise Wilson azóta szeretett volna ápolónő lenni, amióta az eszét tudja. Azt mondja, szereti a munkáját, még akkor is, ha időről időre szembe kell néznie az ápolónői hivatás árnyoldalaival. Elise a múlt hónapban életveszélyes állapotba került, miután bódult, önkívületi állapotban érkezett betege összevagdosta őt.

Elise-nek szerencséje volt, túlélte a támadást, aznap pedig, mikor lekerült az őt életben tartó gépekről, bátortalan mosollyal az arcán pózolt a massachusettsi Ápolónők Szövetségének kamerája előtt. Hogy miért? Nos, a válasz egyszerű: mert szeretné felhívni a figyelmet arra, milyen veszélyekkel jár az ápolónők, az orvosok és más egészségügyi dolgozók mindennapi munkája.

Szeretnénk, ha az ilyen és ehhez hasonló, rettenetes esetek megelőzhetők lennének. Ha lenne rájuk megoldás” – írta a képhez a Szövetség, miközben Elise férje és családtagjai a bíróságra mennek, hogy igazságot szerezzenek szerettüknek, aki sérülései miatt még hónapokig nem dolgozhat majd.

Olvass még többet az ápolónőkről az NLCafé oldalán: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top