Aktuális

Ez történik ma, Pina Bausch szülinapján

Budapesten reggel 05:10-kor kel fel a Nap, és 20:27-kor nyugszik. Pina Bausch szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. VII. 27.

Ezen a napon:

1794-ben Franciaországban a forradalmi naptár szerinti II. esztendő Hőség hava 9-én a Nemzeti Konvent végrehajtja a thermidori fordulatot. Radikálisan véget vetnek a jakobinus diktatúrának. Robespierre-t letartóztatják és halálra ítélik. 1940-ben Pina Bausch születésnapja. 1955-ben a szovjet csapatok kivonulnak Ausztriából. 1986-ban Budapesten a Népstadionban 70 ezer néző előtt koncertezik a Queen együttes.

Ez történik ma, Pina Bausch szülinapján

A nap mottója:

Vannak pillanatok, amikor olyan epikus eseményeket lát az ember, hogy el sem tudja helyezni őket az univerzumban vagy a napok megszokott menetében. És még rosszabb, amikor újra és újra előfordulnak ilyen események, egyre nagyobb léptékben, és nem tudjuk őket hova tenni. Ez zavaró, mert ahányszor alkalmazkodna az ember, megint történik valami, és ha ez így folytatódik, akkor lesz valami köznapian grandiózus abban a skálában, amelyen bizonyos események az elítélendőn vagy megítélendőn kívül esnek, az elszörnyedésen vagy a csodálaton, vagy akár a történelmen.

Jeff VanderMeer

Névnap:

Július huszonhetedike Liliána, Olga, Ajtony, Árvácska, Aurél, Bennó, Bertold, Hugó, Kamilla, Keresztély, Keresztes, Krisztián, Lilian, Rolf és Rudolf napja.    

Június huszonhetedikén született:

Philippina “Pina” Bausch német táncművész, koreográfus

Időjárás:

A többórás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, elszórtan számíthatunk záporra, az ország keleti felében zivatar is kialakulhat. Az élénk északnyugati szelet többfelé erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21, 26 fok között alakul.

Napi horoszkóp:

Kos jegyűek számára ezt mondja a csütörtöki horoszkóp: “Jó emberismerőnek tudod tartani magadat, és erre meg is van minden okod. Könnyedén megérzed mások hangulatait, és könnyedén megérzed a mások tettei mögött meghúzódó történeteket.”

A többiért olvass tovább itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top