Aktuális

Már egész Magyarországra piros figyelmeztetést adtak ki

Akkora a hőség, hogy az ország teljes területére harmadfokú, piros figyelmeztetést adott ki a meteorológia. Negyedóra elég a leégéshez.

Hőségriadóra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat, harmadfokú, piros figyelmeztetés van érvényben pénteken az egész országban. Veszélyjelzésükben azt írták: a napi középhőmérséklet a legtöbb helyen 29 Celsius-fok körül vagy afelett alakul. Az előrejelzés szerint a csúcshőmérséklet 35-40 fok között várható. Késő estére 25 és 31 fok közé mérséklődik a meleg.  

Felhívták a figyelmet arra is, hogy pénteken is nagyon erős UV-B sugárzás várható. Normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.

via GIPHY

Kiemelték továbbá, hogy pénteken (késő) este északnyugaton már nagyobb valószínűséggel fordulhat elő zivatar viharos széllökés, esetleg jégeső kíséretében. Győr-Moson-Sopron megyére a heves zivatar veszélye miatt is kiadtak elsőfokú figyelmeztetést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top