Aktuális

Ez történik ma, Serbán Attila szülinapján

Budapesten vasárnap reggel 05:27-kor kel fel a Nap és 20:11-kor nyugszik. Serbán Attila szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. VIII. 06.

Ezen a napon:

1566-ban az I. Szulejmán szultán vezette török haderő megkezdte Szigetvár ostromát. 1840-ben Louis Bonaparte (a későbbi III. Napóleon császár) második puccskísérlete. 1934-ben Bartók Béla elkezd dolgozni az V. vonósnégyesen. 1945-ben az amerikaiak atombombát dobnak Hirosimára. 1976-ban Serbán Attila színész-énekes szülinapja. 2007-ben 2 Szu–25-ös típusú harci gép orosz felségjelzéssel behatol Grúzia légterébe, és rakétatámadást hajt végre egy nagy teljesítményű radarállomás ellen Gori városa körzetében. 

Serbán Attila
Serbán Attila színész-énekes

A nap mottója:

Ha körbevesznek a lehetőségek, a legnehezebb dolog az, ha meg sem próbálsz velük élni.”

Murakami Haruki

Névnap:

Augusztus hatodika Berta, Bettina, Csobán, Csobánka, Csobilla, Décse, Gécsa, Géza, Oktáv, Oktávia, Oktávián, Pasztorella, Szixtin, Szixtina, Szixtusz és Ulrika napja.              

Augusztus 6-án született:

Geri Halliwell angol énekesnő, Vera Farmiga amerikai színésznő, Robin van Persie holland labdarúgó, Póth Diána magyar műkorcsolyázó és Serbán Attila színész-énekes.

Időjárás:

A Kiderül.hu előrejelzése szerint ma nagyrészt napos, száraz idő várható, de a nap során északnyugat, észak felől – nagy bizonytalanság mellett – hidegfront érkezhet, melynek hatására megnövekedhet a felhőzet, és záporok, zivatarok alakulhatnak ki, nagyobb területen visszaeshet a hőmérséklet is. A délies szél élénk lehet, de front érkezése esetén északnyugatira fordul, és viharos lökések is várhatóak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 37 fok körül alakul. Délután a délkeleti területeken jó eséllyel lehet 40 fok is, míg front érkezése esetén északnyugaton 33, 34 fok alatt maradhat a maximum.

Napi horoszkóp:

A Nyilas jegyűek számára ezt mondja a vasárnapi horoszkóp: “Olyan sok esélyt adsz az embereknek, és olyan szelíd vagy velük, hogy talán pont ezzel kezdenek el visszaélni. Olyan nyitott vagy, és olyan szelíd, hogy mindenki úgy van vele: minek változtassanak most, amikor majd akkor is megérted őket, ha nem változtatnak. Vasárnap állj ki jobban az érdekeid mellett!

 A többiért olvass tovább itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top