Aktuális

Fiatal srácok azzal szórakoztak Nógrádban, hogy bombát gyártottak

Egy 17 és egy 18 éves fiút fogtak el a rendőrök Nógrád megyében, akik robbanóanyagokat és robbantószereket állítottak elő, sőt robbantásokat is végeztek Mátramindszent külterületén.

A 18 éves mátramindszenti és a 17 éves dorogházi fiatalembert közös akcióban fogták el a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységének és a nógrádi bűnügyi igazgatóságnak a munkatársai pénteken.

A házkutatásokon robbanóanyagokat és robbantószereket, valamint az előállításukhoz szükséges eszközöket foglaltak le, azok egy részét a Készenléti Rendőrség tűzszerészei a helyszínen megsemmisítették.

A TEK felderítési információi és a nyomozás jelenlegi adatai alapján a gyanúsítottak 2014-től engedély nélkül készítettek és tartottak maguknál különböző robbanóanyagokat és robbantószereket a 18 éves fiatalember mátramindszenti lakóhelyén, és a község külterületén különböző robbantásokat is végeztek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatósága robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés bűntett miatt folytat büntetőeljárást a fiatalok ellen. A 18 éves fiatalembert őrizetbe vették, és indítványozták előzetes letartóztatását. A bűncselekmény elkövetését mindketten elismerték.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top