Aktuális

Autóillatosító buktatta le a drogcsempészt

Illatosítóval akarta elnyomni a marihuána jellegzetes szagát a drogcsempész.

Egy szerb férfi személyautójával 2017. augusztus 15-én délelőtt belépésre jelentkezett a röszkei határátkelőhelyen. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak ellenőrzésekor azt mondta, Bécsbe utazik. A pénzügyőröknek feltűnt, hogy a gépkocsiban rendkívül erős illatosítószag van, a férfi egyedül utazik, és nagyobb csomagot nem visz magával, ezért a járművet tételes vámvizsgálatnak vetették alá. Az autó átvizsgálásakor kiderült, hogy abba dupla fenéklemezt építettek be és az így kialakított rejtekhelyen több csomag kábítószergyanús anyagot helyeztek el.

Autóillatosító buktatta le a drogcsempészt
Fotó: police.hu

A rendőrök 29 csomagban összesen 26 970 gramm növényi törmeléket találtak, amelyet lefoglaltak. A helyszínen elvégzett gyorsteszt szerint a lefoglalt anyag marihuána, amely – súlya alapján – feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke körülbelül 54 millió forint.

A nyomozók a 31 éves szerb férfit előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. A nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szakértő bevonásával folytatja le.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top