Aktuális

Terror: furgon hajtott a tömegbe Barcelonában

Csütörtök délután egy furgon száguldott el a barcelonai La Ramblán. Sok embert elgázolt, közülük több meghalt. Két fegyveres eközben egy közeli étterembe hatolt be.

Csütörtök délután egy fehér Renault Traffic furgon robogott végig a barcelonai sétálóutcán, a La Ramblán, több mint fél kilométeren keresztül  jelentette a CNN. Az El País című lap tizenhárom halottról és 20 sérültről tud. A hatóságok egy második, Fiat gyártmányú, 7082JWD rendszámú furgont is keresnek a támadással összefüggésben. A Renault-t egy Idrisz Ukabir nevű férfi bérelte ki.

Terror: furgon hajtott a tömegbe Barcelonában

A gázolás után az elkövető egy közeli török étterembe vette be magát, a Carrer dels Tallersen.

A rendőrség kéri, hogy kerülje el mindenki a Placa Catalunya teret. A metrót és a vasútállomásokat lezárták, írja az El País. Az emberek a környékbeli kávézókban és üzletekben kerestek menedéket. Rendőrségi források szerint egy kábítószercsempész gázolt, majd gyalog menekült. A gyanúsított 170 centi magas, fehér-kék csíkos pólót viselt.

 A La Rambla a katalán főváros legfontosabb közösségi tere  hosszú, a tengerpartra futó sétány, tele turistákkal. Spanyolországban 2004. március 11-én történt utoljára komoly terrortámadás, amikor az Al-Kaida elővárosi vonatokon robbantott Madridban. Akkor közel 200-an haltak meg.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top