Aktuális

Barcelonai terrortámadás: magyar sérült is van

A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára megerősítette: egy magyar sérültje biztosan van a csütörtökön Barcelonában történt terrortámadásnak.

A barcelonai főkonzulátushoz csütörtök estig nem érkezett jelentés magyar érintettségről a Barcelonában történt terrortámadással kapcsolatban, egy magyar jelentkezett tájékoztatásért – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) az MTI-vel.

A BBC azonban a spanyol polgári védelemtől szerzett információkra hivatkozva azt írja, hogy a barcelonai terrotámadás áldozatai legalább 18 különböző országból érkeztek, a felsorolásban pedig Magyaroszágot is említik, Franciaország, Németország, Spanyolország, Hollandia, Argentína, Venezuela, Belgium, Ausztrália, Peru, Olaszország és Algéria mellett.

Barcelonai terrortámadás: magyar is lehet az áldozatok között
Fotó: MTI/EPA

A katalán belügyminisztérium szintén közölt egy listát az érintett országokról, azon azonban hazánk nem szerepel. Hogy mely országok állampolgárai a halálos áldozatok és kik a sebesültek, azt egyelőre nem pontosították.

A KKM közleménye szerint a főkonzulátus folyamatosan kapcsolatban áll az illetékes hatóságokkal, és minden szükséges konzuli segítséget megad a Barcelonában tartózkodó állampolgároknak és az érdeklődő hozzátartozóknak.

UPDATE: a hvg.hu adott hírt Magyar Levente külügyminiszter-helyettes péntek délelőtti bejelentéséről. A miniszterhelyettes elmondta, a barcelonai támadásnak nincs magyar áldozata, egy magyar nő azonban könnyebben megsérült – azóta már elhagyhatta a kórházat. A cambrilsi merénylet esetén nem tudnak magyar érintettségről, de az ottani sérültek állampolgárságáról egyelőre nincs hír. 

Magyar Levente elmondta, a Spanyolországban tartózkodó magyarok bármikor kérhetnek segítséget a következő telefonszámon: +34629745593. A miniszterhelyettes szerint Katalóniában körülbelül háromezer magyar tartózkodik jelenleg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top