Aktuális

Ez történik ma, Edward Norton születésnapján

Budapesten péntek reggel 05:43-kor kel fel a Nap, és 19:56-kor nyugszik. Edward Norton szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. VIII. 18.

Ezen a napon történt:

1227-ben, ezen a napon halt meg Dzsingisz kán, 1305-ben Vencel lemond a magyar trónról Károly Róbert javára, 1780-ban magyar és cseh királyként is trónra lép II. József, a “kalapos király”. 1949-ben Adolf (Adi) Dassler bejegyezteti a vezeték- és keresztnevéből alkotott Adidas márkanevet, 1969-ben megszületik Edward Norton amerikai színész. 

Edward Norton
Edward Norton

A nap mottója:

“Akinek látszunk, arról mindenki ítélhet, de amilyenek valójában vagyunk, arról senki sem.”

Voltaire

Névnap:

Augusztus tizennyolc Ilona, Elena, Ilonka, Jelena, Lenke, Roland és Rajnald napja.

Augusztus 18-án született:

Antonio Salieri olasz zeneszerző, Ferenc József osztrák főherceg,  Roman Polański lengyel filmrendező, Robert Redford amerikai színész, Patrick Swayze amerikai színész,  Gál Gyula magyar kézilabdázó és Edward Norton amerikai színész.

Időjárás:

Pénteken túlnyomóan napos, száraz idő lesz kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Legfeljebb az északi megyékben lehet egy-egy jelentéktelen zápor. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 34 fok között valószínű – írja a kiderül.hu.

Napi horoszkóp:

Bika jegyűek számára ezt mondja a pénteki horoszkóp: “Pontosan tudod, hogy mi az, amit még nem csináltál meg, és amit szerettél volna befejezni a héten.”

A többiért olvass tovább itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top