Aktuális

Németország legtöbb áldozatot szedő sorozatgyilkosa egy ápoló

További 84 ember meggyilkolásával gyanúsítják azt a 40 éves ápolót, akiről korábban már bebizonyították, hogy hat embernek az életét oltotta ki. Niels Högel az első számú sorozatgyilkos jelenleg Németországban.

Niels Högel a Brémához közeli oldenburgi és delmenhorsti kórházakban dolgozott. A német ápolót 2005 februárjában tartóztatták le, miután egy orvos észrevette, hogy az egyik betegnél a férfi túladagolta a szívgyógyszert. Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, miután kiderült, hogy hat esetben is ő felelt a betegek haláláért.

Hétfőn közölte a német rendőrség, hogy valójában ennél jóval többször gyilkolhatott az ápoló, további 84 gyilkossággal gyanúsítják a férfit. A nyomozók ugyanis Högel életfogytiglanra ítélése óta exhumáltak más, gyanús körülmények között elhunyt beteget. Több száz gyanús haláleset aktáját vették elő az elmúlt évekből, és 100 holttestet exhumáltak is, hogy gyógyszerek maradványait mutassák ki rajtuk.  84 haláleset ebből Högelhez köthető, de a hatóságok azt mondják, hogy valójában ennél is többször ölhetett az ápoló, mivel 130 egykori beteg holttestét elhamvasztották, így azokon utólag már nem lehet bizonyítani az emberölést.

A férfi az első gyilkosságát vélhetően 2000 februárjában hajtotta végre, a legutolsót pedig 2005. június 24-én. A gyilkosságokhoz öt különböző, szív- és érrendszeri betegségekre használt gyógyszert alkalmazott. Högel a bíróság előtt azt mondta: azért injekciózta be a súlyos betegeket, hogy leálljon a szívük, majd ő maga próbálta meg újraéleszteni őket. Így akarta kivívni kollégái és főnökei elismerését. 

A második világháború óta nem volt ember Németországban, aki ennyi ember haláláért lenne felelős, ezért jelenleg Niels Högel a németek első számú sorozatgyilkosa

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top