Aktuális

Vádemelés küszöbén állnak a tavalyi év vérfagyasztó esetei

Magyarországon általában egy évig tart, amíg egy rendőrségi ügyből vádemelés és bírósági eljárás lesz. Most szeptemberben három tavalyi gyilkosság ügyében is lejár a nyomozati határidő.

Több tavalyi gyilkossági ügy nyomozása érhet véget szeptemberben, így több gyanúsított is bíróság elé állhat az ősszel. Például a kakucsi gyilkos, aki 2016 tavaszán gyilkolta meg több késszúrással a 20 éves Vivient, akit korábban eltűntként kerestek. Az ügyben a nyomozás még tart, a gyilkossággal a lány barátját, K. Bálintot gyanúsítják, aki már másfél éve van előzetes letartóztatásban. Ha elítélik gyilkosságért, akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat.

Valószínűleg ősszel tárgyalják majd azt a gödöllői tragédiát is, amikor egy autótolvaj miatt halt meg a Turay Ida Színház egyik dolgozója. Zsófi épp hazaérkezett, és kiszállt autójából kinyitni a kertkaput, amikor egy idegen bepattant a kocsiba, és megpróbált vele elhajtani. A 24 éves nő belekapaszkodott az autóba, megpróbálta visszatartani, de az árokba csúszó autó alá került, és szörnyethalt. Gyilkosát másnap elfogta a rendőrség, aki halált okozó közúti veszélyeztetés, rablás és segítségnyújtás elmulasztása miatt maximum 15 évet kaphat, ha elítélik.

Szinte egy évvel ezelőtt végezte ki brutális kegyetlenséggel egy román orvos a nyíregyházi házaspárt, a közvetlen fejlövések után a férj kórházba került, a feleség életét vesztette. A gyilkosságot valószínűleg végignézte a házaspár gyermeke is. A román orvos aztán Kolozsvárra szökött, ahol három évre börtönbe csukták fegyvercsempészés miatt. Legkorábban 2020-ban adhatják ki Magyarországnak, ahol akár életfogytiglani börtönre is ítélhetik.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top