Aktuális

Esős hétvégével indul az ősz

Ha kimondottan szereted az esőt vagy egyszerűen csak várod már a felfrissülést a forró napok után, ez a hétvége neked kedvez. Viszont ha strandoltál volna, rossz híreink vannak.

Péntek reggel a Dunántúlon, délutántól, estétől pedig már a középső megyékben is egyre több lesz a felhő  írja a Kiderul.hu. Délelőtt nyugaton, északnyugaton, a nap második felében a keleti határszél kivételével elszórtan másutt is kialakul zápor, zivatar. A szél fokozatosan mindenhol északnyugatira fordul, a Dunántúlon olykor megerősödik, zivatarfelhő környezetében átmenetileg viharossá fokozódik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 28 és 33, a Nyugat-Dunántúlon 23, 27 fok között valószínű. Késő estére 17, 26 fokra hűl le a levegő, a Kisalföldön lesz a leghűvösebb, a Tiszántúlon a legmelegebb.

Eső áztatja el a hétvégét
Fotó: MTI  / Koszticsák Szilárd

Szombaton a Dunántúlon jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, másutt eleinte több órás napsütés valószínű, majd délutántól ott is erősen megnövekszik a felhőzet. Délelőtt még csak elszórtan, délután már egyre több helyen várható eső, zápor, keleten zivatar is lehet. Helyenként jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Az északnyugati szél megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton csupán 20, míg keleten még 30 fok körül alakul.

Vasárnap rövid napos időszakok mellett erősen felhős lesz az ég. Több helyen várható eső, zápor, a Tiszántúlon esetleg zivatar is kialakulhat. Főként az ország keleti tájain jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás. Az erős északi szelet a Dunántúlon egy-egy viharos széllökés kísérheti.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top