Aktuális

Ez történik ma, Balogh Erika szülinapján

Budapesten kedden reggel 06:14-kor kel fel a Nap, és 19:05-kor nyugszik. Balogh Erika szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

 

2017. IX. 12.

Ezen a napon:

I. e. 490-ben Athén győzelmet arat a perzsák felett a marathóni csatában. 1849-ben Kossuth Lajos vidini levele, ebben elítéli Görgey Artúr főparancsnokot a feltétel nélküli fegyverletétel miatt. 1922-ben Magyarországon kihagyják a menyasszony házassági esküjéből azt a kifejezést, hogy „mindenben engedelmeskedik férjének”. 1940-ben felfedezik Franciaországban a lascaux-i festményeket. A barlangfestmények 17.000 évesek, a paleolitikumból valók. 1958-ban Balogh Erika születésnapja.  1990-ben az USA, az Egyesült Királyság, Franciaország, a Szovjetunió valamint Kelet- és Nyugat-Németország vezetői aláírják azt az egyezményt arról, hogy a két Németország egybeolvadhat.

A nap mottója:

A szabadság törékeny virág, mint egy nárcisz a létező leghosszabb tél után. (…) A szabadság mélyén ott lüktet a remény: a lehetőségek pulzusa.

Jodi Lynn Picoult

Névnap:

Szeptember tizenkettedike Mária, Gujdó, Ibolya, Irma, Marion, Palóma, Szelestény és Tóbiás napja. 

Szeptember tizenkettedikén született:

Balogh Erika színésznő, Paul Walker színész, Szabó Sipos Barnabás színész

Időjárás:

Többnyire erősen felhős lesz az ég, hosszabb időszakokra elsősorban a Dél-Alföldön szakadozhat fel a felhőzet. A csapadékzóna egyre inkább az északi, északkeleti területekre helyeződik át, de délutántól a Dunántúlon szórványosan ismét kialakulhat kisebb eső, zápor. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon és a főváros környékén, valamint zivatarok környezetében viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúl és az Északi-középhegység térségében 16 és 19, másutt 20 és 25 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top