Aktuális

Extrém mennyiségű esőre figyelmeztet az OMSZ, áradástól tart a vízügy

Akár 30 milliméternyi eső is leeshet az elkövetkező órákban a Nyugat-Dunántúlon, ezért másodfokú riasztást adott ki több megyére is az Országos Meteorológiai Szolgálat. A vízügy árhullámra számít.

Jelentős mennyiségű csapadékra figyelmezteti a nyugati országrészben élőket az Országos Meteorológiai Szolgálat. A nyugati megyékben 24 óra alatt több mint 30 milliméternyi csapadék is hullhat. Másodfokú riasztás van érvényben Zala, Vas és Győr-Moson-Sopron megyében, míg Komárom-Esztergom, Somogy és Veszprém megyében elsőfokú a figyelmeztetés.

Forrás: met.hu

Az elmúlt napok csapadékos időjárása után hétfő estétől szerda reggelig tartó, jelentős mennyiségű csapadékot hozó esőzések miatt árhullámra számít a Nyugat-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság a Rába, a Zala és a Mura vízgyűjtőjén is.

Az előrejelzés szerint a Rábán Szentgotthárdnál szerda hajnalban másodfokot megközelítő, Körmendnél csütörtök hajnalban másodfokot meghaladó tetőzésre számítanak, a Mura letenyei szelvényében pedig szintén a másodfokot meghaladó vízállással várható a tetőzés csütörtökön késő este.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top