Aktuális

Egy hétig tartott a szabadság, elfogták a Győrből szökött rabot

A győri rendőrök elfogták azt a férfit, aki a Győri Járásbíróságra történő előállítása közben szökött meg a múlt héten.

Lakossági bejelentés alapján a Győri Rendőrkapitányság járőrei szerda délelőtt Győrszentivánon elfogták Z. Krisztiánt – közölte a rendőrség

A rendőrség fogolyszökés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a férfi ellen, aki szeptember 12-én délelőtt szökött meg a Győri Járásbíróságra történő előállítása közben.

Az elfogás után a rendőrök az elítéltet a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe vitték.

A férfi erőszakos bűncselekmények miatt jogerős büntetését töltötte a megyei bv-intézetben, és tanúként hallgatták meg a járásbíróságon. A tárgyalás után Z. Krisztián a bíróság udvarán vezetőszáron és bilincsben állt az őt kísérő börtönőrrel együtt, amikor mindkét kezét kihúzta a bilincsből és elszaladt.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) az ügyben belső vizsgálatot indított, amelynek eredményeként még aznap felfüggesztették állásából az érintett börtönőrt, valamint a bv-intézet biztonsági osztályának vezetőjét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top