Aktuális

Ez történik ma, Vekerdy Tamás születésnapján

Budapesten csütörtökön reggel 06:27-kor kel fel a Nap, és 18:45-kor nyugszik. Vekerdy Tamás születésnapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. IX. 21.

Ezen a napon:

1846-ban, Széchenyi István születésének jubileumi évfordulójára időzítve, Balatonfüreden vízre bocsátották a Kisfaludy névre keresztelt gőzhajót, és ezzel kezdetét vette a Balatonon a gőzhajózás. 1883-ban Madách Imre: Az ember tragédiája című művének ősbemutatója a Nemzeti Színházban. 1935-ben Vekerdy Tamás születésnapja.

Image: 73398631, Vekerdy Tamás gyermekpszichológus interjú közben, Place: Budapest, Hungary, License: Rights managed, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com

A nap mottója:

Nemcsak helytelen cselekedeteinkért tartozunk számadással, hanem a rosszért is, amit – akár tudtunkon kívül – okoztunk.

Maurice Druon

Névnap:

Szeptember huszonegyedike Máté, Ifigénia, Ildikó, Ilka, Jónás, Marilla, Maura, Méráb, Mira, Mirella napja.

Szeptember huszonegyedikén született:

Vekerdy Tamás pszichológus, Larry Hagman színész, Szirtes Ági színésznő, Stephen King író, Pintér Béla drámaíró

Időjárás:

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, helyenként nyugaton szakadozhat fel rövid időszakokra a felhőzet. Sokfelé, főként a Balatontól keletre eső területeken várható eső, zápor, keleten, északkeleten jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Az északnyugati szél a Dunántúlon és északkeleten gyakran megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top