Aktuális

Ez történik ma, Lena Headey szülinapján

Budapesten kedden reggel 06:44-kor kel fel a Nap, és 18:21-kor nyugszik. Lena Headey szülinapján ilyesmikre számíthatunk

2017. X. 3.

Ezen a napon:

1893-ban J.S. Thurman szabadalmaztatja az első motoros porszívót. 1973-ban Lena Headey szülinapja. 1990-ben egyesül az NDK és az NSZK: Németország ismét egységes állam.

A nap mottója:

Az „egy a millióhoz” kétségtelenül meg fog történni, a megfelelő gyakoriságnál nem sűrűbben és nem is ritkábban, de az meglepetés lehet, hogy éppen velünk történjék meg.

Ronald Fisher

Névnap:

Október harmadika Helga, Gertrúd, Ignác, Ilián, Jozefa, Mária, Teréz, Terézia, Teri, Terka, Tessza napja.           

Október harmadikán született:

Lena Headey színésznő, Gwen Stefani énekesnő, Seann Scott Williams színész és Ivancsics Ilona színésznő.

Időjárás:

Északnyugat felől fokozatosan mindenütt beborul az ég, de délutánig az Alföld délkeleti részein még többórás szűrt napsütésre is számíthatunk. Délelőtt még csak az északi határsávban helyenként, majd délutántól északnyugat felől egyre többfelé elered az eső, legkésőbb – késő este, éjjel – a Tiszántúl keleti felén. A délnyugati szél nagy területen megélénkül, főként a déli megyékben meg is erősödik, majd kedd délutántól az északnyugatira forduló szelet is kísérhetik erős széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11, az Alföld nagyobb részén 2 és 5 fok között alakul, de az Alföld fagyzugos helyein gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet az északi megyékben 13, 17, másutt 18, 23 fok között várható, délkeleten lesz a legmelegebb.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top