Aktuális

Ez történik ma, Szabó Kimmel Tamás szülinapján

Budapesten hétfőn reggel 06:-kor kel fel a Nap és 18:-kor nyugszik. Szabó Kimmel Tamás szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. X. 9.

Ezen a napon:

1542-ben kudarcba fullad Buda ostroma. 1855-ben Isaac Singer szabadalmaztatja a motoros varrógépet. 1944-ben Winston Churchill és Sztálin a Kremlben, ún. „cédulaegyezményben” megállapodnak a befolyási övezetek felosztásáról. E területek további sorsa teljesen független lesz saját belső folyamataiktól, kizárólag a „helyben illetékes” nagyhatalmak álláspontja lesz a döntő. 1948-ban izraeli milicisták Menáhém Begín parancsnoksága alatt a Jeruzsálemhez közeli Deir Jasszin falu 254 palesztin civil lakosát legyilkolják, a túlélőket elüldözik. 1963-ban éjszakai hegyomlás és földcsuszamlás a venetói Vajont-gát fölött. A lezúduló árhullám elpusztítja a Piave völgyében fekvő Longarone városát és a környező falvakat. Több mint 2000 ember veszíti életét. 1984-ben Szabó Kimmel Tamás szülinapja.

A nap mottója:

Néha van úgy, hogy az ember nem tesz semmit, mégis megoldódik a helyzet.

Dokik c. film

Névnap:

Október kilencedike Dénes, Ábris, Andor, Dienes, Dionízia, Elemér, Gerjén, Günter, Sára, Sári, Szibilla és Velmira napja.               

Október kilencedikén született:

John Lennon zenész, Tony Shalhoub színész (Monk) és Szabó Kimmel Tamás színész.

Időjárás:

Gomolyfelhős, napos idő várható helyenként záporesővel. Az északnyugati, nyugati szél több helyen erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top