Aktuális

Lezuhant egy gép a repülőgép-katasztrófa évfordulójának megemlékezésén

Uruguayban lezuhant egy kisrepülőgép azon a rendezvényen, amelyet az 1972-es, Andokban történt repülőgép-szerencsétlenség 45. évfordulóján tartottak. A megemlékezésen balesetet szenvedett két pilóta közül az egyik a hírek szerint életben van, a másikat még keresik.

Egy sárga kisrepülőgép zuhant le vasárnap az uruguayi Montevideo közelében azon a megemlékezésen, amelyet az 1972-ben történt repülőgép-katasztrófa 45. évfordulójának alkalmából tartottak – írja a BBC

A 29 ember halálával járó tömegszerencsétlenség egyik túlélője,  Roberto Canessa állítólag látta, ahogy a kisgép a tengerbe zuhan, és állítása szerint az egyik pilóta ki tudott úszni a partra. Az egyébként chilei sportorvosként dolgozó másodpilótáról azonban egyelőre nem tudni még semmit, keresik őt.

Fotó: HO / Canal 10 / AFP

Az 1972-es balesetben egy uruguayi amatőr rögbicsapat és a fedélzeten lévő hozzátartozók Chilébe repülve zuhantak le az Andokban. Voltak, akik sérüléseik következtében azonnal meghaltak a helyszínen, de 11 ember az éhezés és az embert próbáló természeti viszonyok következtében vesztette életét a zuhanás után pár nappal. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top