Aktuális

Ez történik ma, Péterfy Bori szülinapján

Budapesten szombat reggel 06:58-kor kel fel a Nap, és 18:03-kor nyugszik. Péterfy Bori szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

 

2017. X. 14.

Ezen a napon:

1066-ban Hódító Vilmos herceg győz a hastingsi csatában, Anglia normann meghódítása során. 1763-ban Eszterházy Károly megalapítja az egri líceumot. 1947-ben Chuck Yeager amerikai berepülőpilóta először lépi át a hangsebességet X–1 kísérleti repülőgépével. 1969-ben Péterfy Bori szülinapja.

A nap mottója:

Ha az ember elgondolkodik valamin, ha fontolóra veszi, mit tehet, és töpreng rajta, az gyakran az első lépés az elfogadás felé.

Diane Pearson

Névnap:  

Október tizenegyedike Ilona, Helén, Alán, Alen, Beatrix, Bocsárd, Buzád, Buzát, Celesztina, Dominik, Domokos, Domonkos, Domos, Hella, Ilma, Krizanta, Lívia, Liviána, Livianna, Trixi napja.  

Szeptember tizennegyedikén született:

Roger Moore színész, Nádas Péter író, Péterfy Bori énekesnő

Időjárás:

Gyengén felhős idő várható sok napsütéssel, csapadék nem lesz. Hajnalban pára- és ködfoltok képződhetnek. Az északnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top