Aktuális

Ez történik ma, Eminem szülinapján

Budapesten kedden reggel 07:03-kor kel fel a Nap, és 17:54-kor nyugszik. Eminem szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

 

2017. X. 17.

Ezen a napon:

1552-ben Eger ostromának utolsó napja. Ezen a napon vonul el a török haderő a vár falai alól, melyet a körülbelül 2000 védő 38 napig hősiesen védelmezett. 1909-ben Louis Blériot végrehajtja az első magyarországi motoros repülést. 1918-ban Tisza István volt miniszterelnök a Parlamentben bejelenti: a háborút elvesztettük. 1972-ben Eminem szülinapja. 1979-ben Teréz anya Nobel-békedíjat kap.

A nap mottója:

Az értelmes lény számára a természetszerű és észszerű cselekedet egy és ugyanaz.

Marcus Aurelius

Névnap:

Október tizenhetedike Hedvig, Alajos, Ambos, Ambró, Hédi, Ignác, Kont, Leó, Leon, Lionel, Mályva, Margit, Margita, Margitta, Rezső, Rolf, Rudolf, Rudolfina, Salamon, Salvador, Zelinda és Zolna napja.

Október tizenhetedikén született:

Arthur Miller drámaíró, Rita Hayworth színésznő, Eminem rapper, Tarkan énekes, Kimi Raikönnen autóversenyző.

Időjárás:

Napos, derült idő várható, a ködfoltok a déli órákra mindenütt feloszlanak. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 24 fok között valószínű, a tartósabban ködös részeken lesz a hűvösebb.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top