Aktuális

Modern kori rabszolgaság: álomfizetés helyett verést kaptak az angliai magyarok

Egy 43 éves magyar férfi súlyosan kihasznált két másik magyart Angliában. Nem adott nekik fizetést és elegendő ételt, valamint meg is verte őket.

Álomfizetést ígért magyar ismerőseinek, helyette verte őket, és elszedte a pénzüket az angliai Leicesterben K. Kázmér. Most modern kori rabszolgatartás vádjával állították bíróság elé Birminghamban.

A Bors cikke szerint a 43 éves férfi két magyar barátjának ajánlott fel gyári munkát, és a magyarországihoz képest négyszeres fizetéssel, lakással, kiszámítható életpályával kecsegtette őket. Egyikük még 80 kilométert is hajlandó volt költözni az ajánlat miatt.

Eleinte nem is volt semmi gond, de egy idő után nem adta oda neki a jussukat, és ha számon kérték K. Kázméron a fizetést, gyakran meg is verte őket. Esténként pedig csak nagyon kevés ételt kaptak.

A magyar férfit az Angliában 2015 óta létező modern kori rabszolgaság elleni törvény alapján állították bíróság elé. Európában ez az első és egyetlen ilyen törvény. Ügyében novemberben várható ítélet.

Felmérések szerint 13 ezer vendégmunkás élhet Angliában, akik hasonló kizsákmányolás áldozatai. Legtöbbször prostitúcióra, ház körüli munkára kényszerítik őket, vagy gyárakban, kikötőkben kell dolgozniuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top