Aktuális

Az új androidos vírus pénzt zsarol ki tőled, és módosítja a PIN-kódodat

Új zsarolóvírus fenyegeti az Android telefonokat, amely képes megváltoztatni a PIN-kódot, és titkosítja a készülékeden tárolt adatokat is.

Az ESET kutatói fedezték fel azt a DoubleLocker névre keresztelt, újszerű támadási megoldásokat alkalmazó androidos kártevőt, amely két különféle hatékony eszközt is bevet annak érdekében, hogy képes legyen sikeresen megfertőzni az áldozatok mobilkészülékeit, és pénzt zsaroljon ki tőlük – írja a Piac és Profit

„A kártevő megváltoztatja az eszköz PIN-kódját, megakadályozva, hogy a felhasználók hozzáférjenek készülékeikhez, majd titkosítja az eszközön található adatokat. Ez az együttes kombináció ebben a formában korábban még nem bukkant fel androidos környezetben” – mondta a DoubleLocker kártevőt felfedező Luká¹ ©tefanko, az ESET kártevőkutatója.

A vírus fertőzött weboldalakról, letölthető hamis Adobe Flash Player programként terjed.  Az indítás után az alkalmazás arra kéri a felhasználót, hogy engedélyezzen egy „Google Play szolgáltatást”, majd az engedélyek megadása után adminisztrátori jogosultságot ad az alkalmazásnak, és az alapértelmezett home gombhoz tartozó alkalmazásnak állítja be magát, anélkül, hogy a felhasználó ennek tudatában lenne. Így amikor a felhasználó a home gombra kattint, a zsarolóvírus aktivizálódik, és az eszköz újra lezárásra kerül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top