Aktuális

Öt évet kapott a nő, aki mellkason szúrta az őt lökdöső élettársát

Dulakodás közben egy nő kétszer is mellkason szúrta az élettársát még 2015 októberében. A férfi élete nem sokon múlott, de végül a körülményekhez képest gyors segítségnek hála, életben maradt. A nő büntetését a Pécsi Ítélőtábla 7 évről 5 évre enyhítette.

Az első fokon eljárt Pécsi Törvényszék a következő tényállást állapította meg: L. Zs. 2015. október 23-án élettársával, a sértettel nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott el, melynek következtében mindketten ittas állapotba kerültek. Az este folyamán lakásukban veszekedni kezdtek, a férfi a nő nyakát megfogta, és lökdösni kezdte őt. A nő ekkor megbotlott, elesett, és egy kést vett fel, amivel kétszer mellkason szúrta az élettársát. 

Az első szúrás kis erejű volt, felszínes sérülést okozott, a második szúrás azonban súlyos, életveszélyes sérüléssel járt. Bár a nő a földre rogyó sértett sebét egy törölközővel bekötötte, segítséget nem hívott hozzá, így a leszúrt férfi gyalog indult el a közelben lévő benzinkúthoz, ahol aztán összeesett. A mentőket egy alkalmazott értesítette, ez volt a férfi szerencséje.

A Jogászvilág.hu azt írja, hogy a törvényszék a vádlottat bűnösnek találta emberölés bűntettének kísérletében, ezért a nőt első fokon 7 év börtönbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte. Mivel azonban a vádlott enyhítésért fellebbezett, a  Pécsi Ítélőtábla megváltoztatta a döntést, és jogerősen öt évre enyhítette a nő börtönbüntetését.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top