Aktuális

Ez történik ma, Katona Klári szülinapján

Budapesten péntek reggel 07:07-kor kel fel a Nap, és 17:48-kor nyugszik. Katona Klári szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. X. 20.

Ezen a napon:

1849-ben a délelőtti órákban az Újépület mögötti Fa téren (maː a Mezőgazdasági Minisztérium környéke) a Habsburg megtorlók kivégzik a lengyel Mieczysław Woroniecki herceg honvéd alezredest, a német Peter Giron honvéd alezredest, valamint a szintén lengyel Karol Gustaw d’Abancourt de Franqueville honvéd századost. 1919-ben magyar-párti szlovének demonstrációt tartanak a Vendvidék Magyarország mellett tartásáért. 1953-ban Katona Klári születésnapja. 1974-ben izgatás vádjával őrizetbe veszik Konrád Györgyöt és Szelényi Ivánt Az értelmiség útja az osztályhatalomhoz című könyvük megírásáért.

A nap mottója:

Ha az ember tiszta elmével szól vagy cselekszik, az öröm úgy követi, mint saját árnyéka.

Buddha

Névnap:

Október huszadika Vendel, Artemon, Artúr, Aurélián, Cintia, Citta, Délia, Gyoma, Hont, Irén, Iringó, Kleopátra, Saul, Szindi, Szintia, Vendelina és Vitális napja.               

Október huszadikán született:

Balassi Bálint költő, Arthur Rimbaud költő, Katona Klári énekesnő, Danny Boyle filmrendező, Snoop Dogg rapper.

Időjárás:

Az éjszaka képződő ködfoltok délelőtt feloszlanak, mindenütt kisüt a nap, majd délután nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és a Nyugat-Dunántúlon helyenként kisebb eső, zápor előfordulhat. A déli, délnyugati szél nagy területen megélénkül, a Dunántúlon meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 24 fok között várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top