Aktuális

A Vígszínház kirúgja Marton Lászlót

De nem ítélkeznek gazdag művészi életútja felett.

Közleményben tájékoztatta a sajtót a Vígszínház arról, hogy kezdeményezik Marton László munkaviszonyának megszüntetését. Mint írják, Marton sokat tett a Vígszínház szakmai tekintélyének kialakításáért, és nem ítélkeznek gazdag életműve felett. Ez áll a közleményben:

A mai napon kezdeményeztük Marton László munkaviszonyának megszüntetését a Vígszínházban. A döntés nem jelent, nem jelenthet ítélkezést egy gazdag művészi életút felett. A Vígszínház szakmai tekintélyének kialakításában Marton László szerepe elvitathatatlan. A színház repertoáron lévő előadásait továbbra is műsoron tartjuk. A korábban jelzetteknek megfelelően aktívan részt veszünk a szakmai szervezetek közös munkájában, ami a hasonló helyzetek megakadályozására, korai felismerésére irányul, illetve a színházon belüli anonim bejelentő vonalat indítunk el a következő héten.

Marton László – MTI Fotó: Kovács Tamás

A közleményben „hasonló helyzetek” alatt a Martonnal kapcsolatban az elmúlt napokban előkerült szexuális zaklatási ügyeket értik: eddig tíz nő jelentkezett a sajtóban azzal, hogy a rendező az elmúlt években zaklatta őket. Marton ellen etikai vizsgálat indult a Színművészeti Egyetemen, és a Magyar Művészeti Akadémiában is kérte tagságának felfüggesztését.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top