Aktuális

Ilyen vidámak voltak a támadás előtt a New York-i gázolásos merénylet áldozatai – videó

Egy összetartó baráti társaság tagjai voltak öten azok közül, akiket két napja halálra gázolt egy merénylő egy New York-i bicikliúton. A gázolás előtti percekről fennmaradt egy videó is.

Argentínából érkeztek két New York-i ismerősükhöz annak a baráti társaságnak a tagjai, melyek közül öten az üzbég Sayfullo Saipov halálos merényletének áldozatai lettek. A terrorista 8 embert ölt meg kisteherautójával, amikor kedden felhajtott a bicikliútra.

A nyolc fős baráti társaság két nappal korábban érkezett Argentínából New Yorkba, hogy két ott élő társukkal közösen megünnepeljék harmincéves érettségijüket, ez volt az első  közös útjuk.

Kedden kerékpárt béreltek, és a Hudson folyó mellett haladtak, amikor a lenti videó készült.

Pár perccel később a társaság öt tagját három másik biciklissel együtt halálra gázolta a bicikliútra felhajtó üzbég terrorista.

A Guardian úgy tudja, hazájukban mindannyian ismert építészek és üzletemberek voltak, Mauricio Macri argentin elnök mintapolgároknak nevezte őket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top