Aktuális

Dámóci mérgezés: elmenekülhetett a pálinkaárus családja

Kedden négyre nőtt a dámóci alkoholmérgezés halálos áldozatainak száma, de a Blikk információi szerint elképzelhető, hogy van egy ötödik áldozata is az esetnek. A metil-alkoholt tartalmazó pálinkát áruló férfi őrizetben van, családjáról a falubeliek úgy tartják, hogy elmenekült Dámócról.

Mint kedden megírtuk, újabb két ember vesztette életét kedden a miskolci megyei kórházban a dámóci mérgezés miatt, így négyre emelkedett a halálos áldozatok száma. A kórházban további négy beteget ápolnak még mindig metilalkohol-mérgezéssel. A négy elhunyt között van egy 14 éves fiú, és annak az apja; a rokonok félnek attól, hogy kettejük egy időben való elvesztését az anya nem fogja kibírni, sokkos állapotban van.

A Blikk úgy tudja, hogy annak a helyi férfinek a családja, aki árulta a dámóci mérgezett pálinkát, valószínűleg elmenekült a faluból. A szomszédok napok óta sem a feleségét, sem a gyerekét nem látták. A férfi őrizetben van, ahogy a rendőrök egy lácacsékei férfit is elkaptak, a gyanú szerint utóbbitól származott a pálinka.

Lehet, hogy van még egy áldozat

A lap azt állítja, elképzelhető, hogy az említettnél is több áldozata van a mérgezésnek, mert egy ötödik elhunytat is vizsgálnak. Egy lázacsékei lakosról van szó, aki elvileg szívelégtelenség miatt halt meg október végén, a boncolás deríti majd ki, hogy valóban a szívével volt-e baj, vagy pedig ő is fogyasztott a sejtmérget tartalmazó pálinkából.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top