Aktuális

Szexuális zaklatás miatt kirúgták az ELTE dékánját

Menesztették az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának dékánját, Mikonya Györgyöt – értesült a 24.hu. Mindez azután történt, hogy múlt héten az egyetem közölte: munkahelyi hatalommal való visszaélés ügyében etikai vizsgálat folyik az egyik oktatóval szemben.

Persze, nem feltétlenül van összefüggés, a 24.hu azt egyelőre nem tudta megerősíteni, hogy Mikonya György dékán menesztésének van-e köze az ELTE Tanító- és Óvóképző Karán zajlott etikai vizsgálathoz. A lap ezzel kapcsolatban többször is megkereste a kart és az Eötvös Loránd Tudományegyetem sajtóirodáját, de nem kaptak választ. 

Mikonya György, az ELTE Tanító- és Óvóképzõ Karának dékánja az egyetemi gólyatáborokkal kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón 2014. szeptember 4-én.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Múlt héten pénteken az Index írt arról, hogy a Tumblr közösségi oldalon megjelent egy bejegyzés, amelynek szerzője azt állította: a kar egy oktatója a kollégákat és a hallgatókat  szexuálisan zaklatta. Az egyetem sajtóosztálya ezzel kapcsolatban azt közölte, hogy etikai vizsgálat zajlik munkahelyi hatalommal való visszaélés ügyében az egyetem egyik oktatójával szemben, nem hallgatói bejelentés alapján.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top