Aktuális

40 millió forintot ad az Emmi a Magyar Hospice Alapítványnak

Facebookon közölte a jó hírt a Magyar Hospice Alapítvány, hogy Balog Zoltán miniszter 40 millió forint támogatást ítélt meg a szervezetnek. A bezárás fenyegette az ország egyetlen, az alapítvány által fenntartott, felnőtteket ápoló hospice-házát, a miniszter azután lépett, hogy a sajtó elkezdett foglalkozni az üggyel.

„Az Emberi Erőforrások Minisztériuma elismeri a Magyar Hospice Alapítvány szakmai munkáját és társadalmi jelentőségét”, ezért Balog Zoltán miniszter hétfőn tájékoztatta az alapítvány igazgatónőjét, hogy a miniszteri tartalékkeret terhére 40 millió forint támogatást ítélt meg a szervezetnek, írja Facebook-oldalán a nemrég még a bezárás küszöbén álló alapítvány. 

Korábban mi is megírtuk, hogy mivel nem állt rendelkezésre a működéshez szükséges pénzügyi fedezet, félő volt, hogy a Magyar Hospice Alapítvány kénytelen megszüntetni a tevékenységét. A szervezet korábbi közlése szerint az állam nem is reagált, amikor a támogatással kapcsolatban az alapítvány megkereste az egészségügyi államtitkárságot, Balog Zoltán miniszter is csak azután ítélte meg a támogatást, hogy a sajtó intenzíven foglalkozott az üggyel. 

A hvg.hu emlékeztet, hogy a működés biztosítása érdekében eredetileg 50 milliós támogatást kért az alapítvány, ennél most tízmillióval kevesebbet ítéltek meg neki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top