Aktuális

Ez történik ma, Whoopi Goldberg szülinapján

Budapesten hétfőn reggel 06:44-kor kel fel a Nap és 16:09-kor nyugszik. Whoopi Goldberg szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. XI. 13.      

Ezen a napon:

1907-ben felszáll az első helikopter Normandiában. 1918-ban IV. Károly magyar király (I. Károly néven osztrák császár) a Bécs melletti Eckartsau vadászkastélyban írt levelében lemond a magyar államügyekben való részvételéről, Magyarország trónjáról azonban nem. Felesége, Zita királyné kijelenti, hogy „egy uralkodó nem mondhat le, csak megfosztható trónjától”.  1955-ben Whoopi Goldberg születésnapja.  1990-ben elkészül az első ismert World Wide Web oldal (Sir Tim Berners-Lee Genfben, a CERN magkutató központban fejlesztette ki a világ első webböngésző programját).  1998-ban Bill Clinton beleegyezik abba, hogy 850 000 dollárt fizet Paula Jonesnak azért, hogy ejtse a szexuális zaklatás vádját.

A nap mottója:

Semmi sem biztosít bennünket jobban a másik jó szándékáról, mint a nevetés.

Konrad Lorenz

Névnap:

November tizenharmadika Szilvia, Arkád, Árkád, Bulcsú,  Enese, Gellén, Jenő, Kilény, Kilián, Megyer, Miklós,  Perenna, Szaniszló és Szolón napja.  

November tizenharmadikán született:

Határ Győző író, Whoopi Goldberg színésznő és Stephen Baxter sci-fi-író.

Időjárás:

Borult lesz az ég. Sokfelé kell esőre számítani, északnyugaton napközben megszűnő jelleggel. Délen és keleten kiadós csapadékra van kilátás. Az Északi- és a Dunántúli-középhegységben havas eső, havazás is várható. Az északi szél megerősödik, a Dunántúlon kisebb körzetekben viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top