Aktuális

Veszélyben a karácsonyi ajándékod, razziáztak az egyik legnagyobb magyar webáruháznál

Az adóhatóság egy bűnszervezet tagjai ellen, 4,5 milliárd forintos költségvetési csalás miatt nyomoz. A Mall.hu közölte, jelenleg nem teljesít megrendeléseket.

Kedden a Nemzeti Adó- és Vámhatóság (NAV) és a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) ellenőrzést tartott a Mall.hu webáruházat fenntartó Internet Mall Hungary Kft. Váci úti központjában – értesült az Index.

A webáruház honlapja most még elérhető, de ez az üzenet fogadja a látogatókat:

Tájékoztatjuk, hogy átvételi pontjaink és ügyfélszolgálatunk technikai okok miatt jelenleg nem elérhető.

A 24.hu úgy tudja, az adóhatóság nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, köztük adónyomozók is, akik iratokat foglaltak le. Feltehetően bűncselekmény – költségvetési csalás – gyanúja merülhetett fel a cég tevékenységével kapcsolatban.

A lap érdeklődésére a NAV megerősítette az ellenőrzést tényét és indokát. Azt írták, „nagyszabású, országos akciót hajtottak végre, aminek célja egy webáruház alá szervezett, cégláncolatokat működtető bűnszervezet felszámolása. A bűnszervezet tagjai ellen 4,5 milliárd forint összegű költségvetési csalás miatt folyik a nyomozás”.

A 24.hu forrásai szerint a cég az eladott termékei után nem fizethette meg az áfát, de azzal is trükközhettek, hogy csomagolási hibás terméknek álcázva adtak el elsőosztályú terméket, jóval olcsóbban a piaci árnál.

A Mall.hu kiadott egy közleményt, amelyben arról írnak, hogy egy munkavállalójuk miatt vizsgálódott náluk a NAV és az NNI. Rédey Iván vezérigazgató azt mondta, mindenben együttműködnek a hatóságokkal.

Azt is közölték, hogy a hatósági intézkedés miatt a megrendeléseket nem tudják teljesíteni, de minden rendelkezésre álló jogi eszközt igénybe vesznek, hogy visszaállítsák a normál üzletmenetet és kiszállítsák a megrendelt árukat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top