Aktuális

Ez történik ma, Sophie Marceau szülinapján

Budapesten péntek reggel 06:49-kor kel fel a Nap, és 16:05-kor nyugszik. Sophie Marceau szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. XI. 17.

Ezen a napon:

1370-ben I. (Nagy) Lajos magyar királyt lengyel királlyá koronázzák a krakkói székesegyházban. 1830-ban megtartja alakuló ülését a Magyar Tudományos Akadémia. 1966-ban Sophie Marceau szülinapja. 70-ben a Luna–17 szovjet űrhajó leszáll a Hold felszínére, és a Holdra bocsátja a Lunohod–1 holdautót, az első holdjárművet.

Sophie Marceau francia színésznő

Sophie Marceau francia színésznő

A nap mottója:

A művész nem a valóságot ábrázolja, hanem azt a látomást, melyet a valóság élménye kelt az emberi lélekben. Ez a többlet a művészet.

Márai Sándor

Névnap:

November tizenhetedike Brunhilda, Brünhild, Ede, Gergely, Gergő, Gertrúd, Györe, Györke, Hilda, Hilka, Hortenzia, Ildikó, Trudi, Viki, Viktória, Zágon, Zakeus, Zekő napja.  

November tizenhetedikén született:

Martin Scorsese rendező, Sophie Marceau színésznő, Árpa Attila tévés, Danny DeVito színész

Időjárás:

Többnyire erősen felhős, párás idő várható ködfoltokkal. Helyenként kisebb eső kialakulhat. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top