Aktuális

1,2 milliárd forintot csalt ki klienseitől a pécsi ügyvéd

Több mint egymilliárd forinttal nem tud elszámolni egy pécsi ügyvéd, aki többnyire magánszemélyektől, de gazdasági társaságoktól is pénzt vett át kölcsönbe, valamint letétbe befektetési célból.

A pécsi ügyvéd, E. L. mesés, hatszázalékos kamatot ígért ügyfeleinek, az általa vázolt tranzakciók azonban nem valósultak meg. Hét évvel ezelőtt az ügyvéd feladta magát a rendőrségen, mert állítása szerint több halálos fenyegetést is kapott. Előbb előzetes letartóztatásba helyezték, majd házi őrizetet, végül lakhelyelhagyási tilalmat szabtak ki ellene.

E. L. ügyének egy másik vádlottja is nyilatkozott a Blikknek, aki több ügyfelet is az ügyvédhez küldött, ám állítása szerint ő maga inkább áldozat, mert ő is több millió forintot bízott E. L.-re. A lap információi szerint az ügyvéd által okozott kár közel kétmilliárd forint, melyből valamivel több mint 871 millió térült meg.

Az ügyvédet folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalással vádolja az ügyészség. E. L.-nek még a sarutlan karmelita rend is adott 57 millió forintot, amiből 3 milliót láttak viszont.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top