Aktuális

Ezzel kedveskedik a hétvégi bulizóknak a BKK

Az éjszaki élet egyre mozgalmasabb Budapesten, és több a turista is – ezzel indokolta a közlekedési társaság, hogy tovább járnak majd a metrók.

Decembertől a pénteki és szombati éjszakákon a szokásosnál egy órával tovább, éjjel fél egyig közlekednek a metrószerelvények az M2-es és az M4-es vonalon – közölte a BKK.

Így a belvárosi állomásokról körülbelül fél egykor indulnak az utolsó szerelvények az M2-es vonalon a Déli pályaudvar, illetve az Örs vezér tere, valamint az M4-es vonalon a Keleti pályaudvar, illetve Kelenföld vasútállomás felé. Új menetrendjük szerint a metrók az éjszakai üzemben egységesen 10-10 percenként közlekednek majd mindkét vonalon.

A közlekedési vállalat így indokolta a változtatást: Budapestnek egyre mozgalmasabb az éjszakai élete, az elmúlt években pedig a fővárosba látogató turisták száma is emelkedett. Ezért egyre többen használják a késő esti közösségi közlekedési járatokat, valamint az éjszakai buszokat.

A metró üzemidejének bővítése nincs hatással a többi éjszakai járat közlekedésére, így azok – például a az éjjel-nappal a Nagykörutat járó 6-os villamos és a buszok – menetrendje nem változik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top