Aktuális

Ez történik ma, Mads Mikkelsen születésnapján

Budapesten szerdán reggel 06:57-kor kel fel a Nap, és 16:00-kor nyugszik. Mads Mikkelsen szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. XI. 22.

Ezen a napon:

1497-ben Vasco da Gama megkerüli a Jóreménység fokát. 1949-ben kezdetét veszi a Standard-per, melyben hamis vádak alapján kivégzik Geiger Imrét, a Standard vezérigazgatóját és Radó Zoltánt, a Nehézipari Minisztérium főosztályvezetőjét, a többiek, így Kozma László későbbi egyetemi tanár megússzák kisebb-nagyobb börtönbüntetéssel. 1965-ben Mads Mikkelsen születésnapja. 1977-ben megindul Európa (Párizs és London) és New York között a szuperszonikus polgári légiforgalom a Concorde gépekkel.

Mads Mikkelsen

Mads Mikkelsen dán színész

A nap mottója:

Tudom, milyen az, úgy szeretni valakit, hogy legszívesebben lenyúznád, és magadra vennéd, hogy örökké veled lehessen, mint egy második bőr. De tudod, rájöttem, hogy sokan még nem készek az ilyen intim kapcsolatra.

Két pasi – meg egy kicsi című film

Névnap:

November huszonkettő Cecília, Áprilka, Cecilla, Célia, Cicelle, Cilla, Csilla, Filemon, Seila, Sejla, Zéta napja.           

November huszonkettedikén született:

Terry Gilliam színész, Jamie Lee Curtis színésznő, Mads Mikkelsen színész, Alföldi Róbert rendező.

Időjárás:

Nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, az ország nagy részén kisüt a nap, csapadék nem valószínű. Északkeleten estig maradnak tartósan borult, ködös területek is. A nyugati, délnyugati szél helyenként megélénkül, egy-egy erős lökés is előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 14 fok között várható, de a tartósan borult tájakon 4, 7 fok is lehet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top