Aktuális

Betörte a diák koponyáját a biztonsági őr

Vádat emelt a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség annak a pécsi biztonsági őrnek az ügyében, aki életveszélyes sérülést okozott egy diáknak a Pécsi Egyetemi Napok egyik rendezvényén.

Életveszélyt okozó testi sértéssel vádolják azt a pécsi biztonsági őrt, aki 2017 tavaszán, a Pécsi Egyetemi Napok egyik rendezvényén úgy meglökött egy fiatalembert, hogy az a földhöz csapódva nyílt koponyatörést szenvedett.

A vádirat szerint a vádlott a Pécsi Egyetemi Napok egyik rendezvényen biztonsági őrként dolgozott, ahol kivezette az egyik rendezvényről a későbbi sértettet, mert tánc közben ittasan többször a levegőbe bokszolt.

Az egyetemistát az egyik barátja és a biztonsági őr vezették ki az épület elé. Miután a vádlott elengedte a sértett karját, az indulatosan szidalmazni kezdte a biztonsági őrt. A vádlott ekkor ököllel homloktájon ütötte az egyetemistát, aki ettől hanyatt esett, feje pedig a földhöz csapódott és betört.

Az ügyészség szerint a biztonsági őr cselekménye életveszélyt okozó testi sértés megállapítására alkalmas, amit a törvény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top