Aktuális

Sorra zárnak be az üzletek, egyre több település marad bolt nélkül

Fél év alatt 2500 bolt szűnt meg az országban, a kisebb településeken élőknek kilométereket kell utazniuk egy bevásárlásért.

2500-zal kevesebb bolt lett az országban az első félévben a KSH legfrissebb statisztikája alapján. Nem tudták kigazdálkodni a kötelező minimálbéremelést, döntően ezért zártak be.

Az RTL Klub riportja szerint például a Baranya megyei Tésenyben többen megpróbálták üzemeltetni a helyi boltot, de mind tönkrementek. Azóta csak mozgóárus jár a faluba, és a helyiek panaszkodnak. Most 6 kilométert kell utazniuk a legközelebbi boltig, ha pedig nagyobb bevásárlást szeretnének, a 25 kilométerre lévő Pécsig kell menniük.

 

Az elmúlt 5 évben 53 település maradt bolt nélkül, hetedével kevesebb kiskereskedés működik az országban, mint 2012-ben.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség szerint rövidesen még több bolt zárhat be, mivel a jövő évi kötelező minimálbér-emelés még nehezebb helyzetbe hozza a kisboltokat. Ha pedig nem kapnak ehhez támogatást, le kell húzniuk a rolót.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top