Aktuális

Ez történik ma, Tóth Krisztina szülinapján

Budapesten kedden reggel 07:18-kor kel fel a Nap, és 15:48-kor nyugszik. Tóth Krisztina szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. XII. 5

Ezen a napon:

1926-ban bemutatják Szergej Mihajlovics Eizenstein filmjét, a Patyomkin páncélost. 1942-ben a visszatért Észak-Erdélyben megnyitják a magyar tervezésű és építésű, 48 km hosszú Szeretfalva-Déda közötti vasútvonalat, közvetlen összeköttetést teremtve Budapest és Sepsiszentgyörgy közt. 1967-ben Tóth Krisztina születésnapja. 2004-ben a Magyarok Világszövetségének kezdeményezésére (eredménytelen) népszavazást tartanak Magyarországon a kettős állampolgárságról és a kórházak privatizációjáról.

A nap mottója:

Az a törvény, amely ellentétben áll az erkölcs alapelveivel, amely ezeknek az alapelveknek a megsértését követeli, igazolatlan és igazolhatatlan marad. Ilyen helyzetben csak a törvény elleni cselekvés lehet „jogos”, mert az erkölcsiség akkor nemcsak a törvény be nem tartását követeli meg, hanem az ellene való küzdelmet is.

Tordai Zádor

Névnap:

December ötödike Vilma, Ábel, Bács, Bacsó, Ciklámen, Csaba, Csanád, Csobád, Dalma, Kerecsen, Sába, Sebő, Ünige napja.

December ötödikén született:

José Carreras és José Cura operaénekes, Menszátor Magdolna színésznő, Tóth Krisztina költő-képzőművész.

Időjárás:

Nyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, de eleinte a középső és keleti országrészben hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Délelőtt a Dunántúlon, délután a középső és déli területeken is várható eső, havas eső, északon a magasabb tájakon havazás is lehet. Az északnyugati, nyugati szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -4 fok között alakul, de északon, északkeleten a havas, szélvédett vidékeken hidegebb lesz, -7, -8 fok is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top