Aktuális

A temető nem is tudott róla, hogy valaki ott hagyott egy halott csecsemőt

Csak a hírekből értesült az avasi református egyházközség tulajdonában álló sírkert vezetősége, hogy hónapokkal ezelőtt egy halott csecsemőt találtak a rendőrök két sír között elhelyezve, egy bordó szoknyával letakarva. Az anyát még mindig keresik.

A rendőrség szerdán a lakosság segítségét kérte egy halva született magzat azonosítása érdekében. A kislány 22-24 hetes lehetett, 33 centiméter hosszú és körülbelül 800 gramm testsúlyú, szeptember 16-án Miskolcon, az Avasalja utcai temetőben, két sírhely között egy műanyag zsákba csomagolva találtak rá, a testet bordó szoknyával takarták le. 

A Bors úgy tudja, hogy maga a temető vezetősége is csak most értesült az esetről, pedig a rendőrség már lassan három hónapja keresi az édesanyát. „Hivatalosan senki nem értesített minket az esetről, mi is csak a rendőrségi közleményből tudtuk meg a szörnyűséget” – mondta az egyházközség lelkésze.

A lap tudomása szerint az anya elvetélt, és megijedhetett, ezért úgy döntött, megszabadul a magzattól. A Bors által megkérdezett kriminálpszichológus azt mondja, elő szokott fordulni, hogy a szüleiktől vagy éppen a férjüktől a nők valamiért rejtegetni kényszerülnek a terhességüket, és a végén a szégyenérzettől való menekülés viszi rá őket a gyilkosságra, a magzat elrejtésére. A miskolci esetben is valószínű, hogy valaki ismerős elől akarta elrejteni az anya a terhességét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top