Aktuális

Raktárépületek lángolnak a Golgota utcában

Tűz ütött ki egy lapos tetős raktárépületben Budapest VIII. kerületében. A Golgota utcai épület oltásában már tizennyolc gépkocsival vesznek részt a tűzoltók.

Nagy erőkkel vonult ki a tűzoltóság egy VIII. kerületi raktártűzhöz csütörtök késő délután. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy több száz négyzetméteres, egyemeletes, lapos tetős raktárépületben keletkezett tűz a Golgota utcában. Az egységek két emelőkosárról, illetve több vízsugárral kezdték oltani a tüzet.

Az elsődleges információk szerint ruhaneműk kaptak lángra a raktárépületben. A környéken terjedő nagy füst miatt a katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett, amelyek értékei nem mutattak ki a lakosságra veszélyes koncentrációt.

Időközben a tűz átterjedt a szomszédos épületre is, ezek megfékezéséhez erősítést kértek a fővárosi hivatásos tűzoltók, akik jelenleg 18 járművel vannak a helyszínen. A tűzoltók két helyiségben lefeketítették a lángokat, és további helyiségeket, irodákat, raktárakat nyitnak fel, hogy megfékezzék a tüzet.

Címlapkép: Katasztrófavédelem/Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top