Aktuális

Ez történik ma, Teri Hatcher szülinapján

Budapesten péntek reggel 07:21-kor kel fel a Nap, és 15:47-kor nyugszik. Teri Hatcher szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

 

2017. XII. 8.

Ezen a napon:

1956 – A budapesti központi munkástanács öttagú delegációja a parlamentben tárgyal Marosán György államminiszterrel, Salgótarjánban a kommunisták a tüntető munkások közé lőnek („mától kezdve nem tárgyalunk, mától kezdve lövünk”). 1964-ben Teri Hatcher szülinapja.

A nap mottója:

A rossz cselekedeteket rendszerint jó szándékkal magyarázzák.

Maurice Druon

Névnap:

December nyolcadika Mária, Buzád, Buzát, Emő, Emőke, Immakuláta, Küllikki, Mátyás napja. 

December nyolcadikán született:

Sammy Davis jr. táncos, Kim Basinger színésznő, Teri Hatcher színésznő, Vándor Éva színésznő, Sinéad O’Connor énekesnő.

Időjárás:

Az Északi-középhegység tágabb térségében képződő köd napközben feloszlik. Derült, napos idő várható, majd a déli óráktól nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Néhány órás napsütés mindenütt várható, sőt a Tiszántúlon estig derült marad az ég. Kora délutántól északnyugat felől egyre nagyobb területen ered el az eső, majd késő estétől a Dunántúlon már havas eső, hó is hullhat. Estig hozzávetőlegesen a Tisza vonaláig jut el a csapadékzóna. A déli szél megerősödik, a Dunántúlon viharos lökések is lesznek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 13 fok között valószínű, de északon csupán 5, 6 fok várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top