Aktuális

Kóbor kutyák tartják rettegésben Fegyverneket

Ugatásuk miatt hangosak az utcák, és az idősek közül többen is félnek tőlük – ellepték Fegyverneket a kóbor kutyák. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei városban több mint száz négylábú kószál gazdátlanul.

Az egyik fegyverneki nő szerint egyre több a kisvárosban a kóbor kutya, mostanra már lehetnek százan, kétszázan is. A helybéli a Ripostnak azt mondja, hogy a kutyák hangosak, és morognak a járókelőkre. Szerinte a temető utcájában van a legtöbb ház, ami üres vagy romos, itt előszeretettel kószálnak az ebek. Miattuk azonban sok idős néni nem mer felmenni a temetőbe, a sírokhoz.

A hatezer lelkes település jegyzője, Pető Zoltán szerint valóban nagy gondot jelentenek a kóbor kutyák, de szerinte az utcán járkáló ebek legalább fele igazából nem is kóbor. A településen van olyan terület, ahol nincs kerítés, éppen ezért könnyedén kiszöknek az állatok. „Naponta több bejelentés érkezik a kutyák miatt, félnek tőlük, volt, hogy nekimentek a bicikliseknek is” – mondta a lapnak. Hozzátette, hogy a szomszéd településekről is jönnek át kutyák, ezért nem tudják, hogy pontosan mennyi gazdátlan eb is van Fegyverneken.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top