Aktuális

Ez történik ma, Denzel Washington szülinapján

Budapesten csütörtök reggel 07:31-kor kel fel a Nap, és 15:57-kor nyugszik. Denzel Washington szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. XII. 28.

Ezen a napon:

1846-ban Iowa lett az USA 29. állama. 1954-ben Denzel Washington szülinapja. 1989-ben Alexander Dubčeket választották a csehszlovák parlament elnökének. 2007-ben Nepál parlamentje eltörölte a királyság államformáját. A köztársaságot mint új államformát a 2008 áprilisi választás után megalakult nemzetgyűlés is megerősítette.

A nap mottója:

Menj, karmos év. Menj, balsorsot hozó.
Mélyre zuhanj az elmúlás ködében.
Utánad nézek sújtottan, sötéten.

Áprily Lajos

Névnap:

December huszonnyolcadika Kamilla, Apor, Apród, Ármin, Gáspár, Gazsó, Ince, Rúfusz, Teodor, Teofila, Tódor napja.

December huszonnyolcadikán született:

Maggie Smith színésznő, Denzel Washington színész, Richard Claydermann zongoraművész és Linus Torvalds finn programozó.

Időjárás:

Többnyire borult idő lesz, a Dél-Alföldön lehet időnként vékonyabb a felhőtakaró. Sokfelé számíthatunk esőre, ami a Dunántúlon és a főváros környékén havas esőre vált át, a magasabban fekvő helyeken havazás is lehet. A Dunántúl keleti felén egy-egy zivatar sem kizárt. A déli, délkeleti szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és erős, főleg a Kisalföldön és a Dél-Alföldön viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 13 fok között valószínű, de a Dunántúl északi és nyugati részén reggeltől kezdve csökkenni fog a hőmérséklet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top